TAGJAINK

lITVÁNYI jÓZSEF

Litvanyi_Jozsef_Profilkép

A nevem Litványi József, a Miskolci Fotóklubnak 2017 óta vagyok tagja. A fotózással 2016-ban kezdtem foglalkozni, ami kezdetleges hobbiból mára nem csak a szenvedélyem, sokkal inkább az önkifejezés egyik módja lett számomra. Az eltelt idő alatt jobbára autodidakta módon igyekeztem fejleszteni a tudásomat.  

Elsősorban a természetfotózás foglalkoztat, közvetlen környezetünk természet adta kincseinek megörökítése és bemutatása. Emellett más fotográfiai műfajok felé is szívesen nyitok, a portréfotózás és az utcai/street fotózás is egyaránt érdekel, illetve az elmúlt években többször lehetőségem nyílt esküvői fotósként is megmérettetni magam.

2018-ban tizenöt fotóm került kiállításra az addigi alkotásaim közül a Miskolci Egyetem – Bölcsészettudományi Karának épületében. Szintén ebben az évben, első ízben került kiállításra egy alkotásom a Miskolci Fotóklub Természetünk c. tárlatának keretein belül. 2020-tól kezdődően a National Geographic magyar nyelvű weboldalán több alkalommal került kiválasztásra a „Nap képe” rovat győztesének egy-egy beküldött alkotásom.

Egy igazán jól sikerült fotó olyasmit mutat, amivel mi magunk is azonosulni tudunk; jót vagy rosszat, örömöt és bánatot, nyugalmat vagy kirobbanni vágyó érzelmeket, értéket közvetít, s ezáltal valós érzéseket fejez ki, akkor működik, ha megérinti az ember lelkét. Úgy hiszem, hogy egy fotó tartalma ezer és ezer egymással ellentétes értelmet nyerhet magának; egészen mást jelent a nézőnek és az alkotónak, mert minden ember különböző, ezáltal teremtjük meg a fotográfia esszenciáját: egy képre mindig más és más szemszögből tekintünk.

Scroll to Top