TAGJAINK

DURKÓ ANNAMÁRIA

Nemethne_Durko_Annamaria

Durkó Annamária vagyok. Gyerekkoromban vettem fényképezőgépet a kezembe, azóta fotózom. 2005-ben léptem be a Miskolci Fotóklub Egyesületbe. 2007-2010-ig voltam a klub titkára.
Sokat változott a látásmódom, részt vettem pályázatokon, kiállításokon. Három alkalommal vettem részt alkotótáborban, ebből az egyik Szlovákiában, Ólublófürdőn, meghívásos volt. A mi klubunktól két ember mehetett, a klub engem is kijelölt. Néhány
alkalommal díjakat is kaptam, önálló kiállításaim is voltak: többek között Erdőbényén és Hajdúnánáson, 2010-ben a Siketek Világnapja alkalmából szervezett miskolci rendezvényen, a megyei könyvtárban.
Számomra két kiállítás volt a legemlékezetesebb: 2009-ben, a klub nőtagjainak kiállítása az Ifiházban, amit én szerveztem, annak jó sajtóvisszhangja is volt. 2012 decemberében a Fogyatékosok Világnapján a Megyei Könyvtárban, a MÁON Református Szeretetotthon lakóinak életéről készített dokumentum fotósorozatot mutathattam be. Rendszeresen részt veszek a klub negyedéves pályázatain is. Nagy örömömre szolgált a 2020-as II. negyedévi
pályázat, ahol első helyezést értem el. Nagy elismerés számomra, hogy Tarczai Béla fotótörténész, fotóművész Fénykép és történelem c. könyvének bemutatója alkalmából rendezett bemutatón és kiállításon én is képviselhettem a klubot. A képemet a Herman Ottó Múzeum fotótörténeti tárában őrzik. Közös kiállításom volt Pap István és Szarka János klubtársakkal. Hallássérültségem okán két pályázaton is díjakat nyertem.
Már nem vagyok aktív tagja a klubnak, tiszteletbeli tagként követem a klub életét, alkalmanként részt veszek a klub kiállításain.

Vágyakozás - karantén feeling
Kilátó alkonyatkor
Útszéli feszület
A kőfal ölelése(1)
Nő legyezovel(1)
Scroll to Top